Gorzka czekolada zawinięta w ciasto francuskie. Do ich wykonania potrzeba tylko 3 składników i dosłownie 10 minut. Idealne jako szybka przekąska lub awaryjny deser.
Przygotowanie:10 minut.
Pieczenie: 10 minut.
Gotowe do podania:od razu po przygotowaniu
Ilość porcji z przepisu: około 35 rogalików.
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 100 g czekolady
- 1 żółtko
Wykonanie:
Czekoladę drobno posiekać, żółtko roztrzepać.
Ciasto francuskie pokroić na 3 podłużne paski. Potem paski kroić na małe trójkąty. Nakładać czekoladę i zawijać, do przeciwległego wierzchołka. Wierzch rogalików posmarować żółtkiem i piec 10 minut.
Zapraszamy do polubienia tylife na facebooku!
Smacznego!!
Serdecznie dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)
Mini chocolate croissants.
Small version of classic croissant. Very easy, quick and delicious. Only 3 ingredients!
Preparation: 10minutes.
Baking: 10 minutes.
All ready: right after preparing
Serves: 35 pieces.
- 1 sheet puff pastry
- 1 yolk
- 100 g dark chocolate
Directions:
Preheat the oven to 200C degrees. Line big baking pan with parchment paper.
Chop roughly the chocolate. Mix egg yolk
Cut puff pastry into the long stripes, then into small triangles. Place the chocolate on the shortest side and roll it. Then brush with yolk and bake for 10 minutes.
Like us on facebook!
Bon apetit!!
Thanks for all the comments, every word means a lot for us:)
3 komentarze:
Mniam, uwielbiam takie;)
Też takie robię, są pyszne, najlepiej jeszcze lekko ciepłe :)
jakie pyszne maluszki:D!
Prześlij komentarz