czwartek, 18 kwietnia 2013

Mini rogaliki z czekoladą.

 

Gorzka czekolada zawinięta w ciasto francuskie. Do ich wykonania potrzeba tylko 3 składników i dosłownie 10 minut. Idealne jako szybka przekąska lub awaryjny deser. 


Przygotowanie:10 minut.
Pieczenie: 10 minut.
Gotowe do podania:od razu po przygotowaniu

Ilość porcji z przepisu: około 35 rogalików.

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100 g czekolady
  • 1 żółtko

Wykonanie:

Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

Czekoladę drobno posiekać, żółtko roztrzepać.

Ciasto francuskie pokroić na 3 podłużne paski. Potem paski kroić na małe trójkąty. Nakładać czekoladę i zawijać, do przeciwległego wierzchołka. Wierzch rogalików posmarować żółtkiem i piec 10 minut.


Zapraszamy do polubienia tylife na facebooku!

Smacznego!!




Serdecznie dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)



Mini chocolate croissants.

Small version of classic croissant. Very easy, quick and delicious. Only 3 ingredients!


Preparation: 10minutes.
Baking: 10 minutes.
All ready: right after preparing
Serves: 35 pieces.

  • 1 sheet puff pastry
  • 1 yolk
  • 100 g dark chocolate

Directions:

Preheat the oven to 200C degrees. Line big baking pan with parchment paper.

Chop roughly the chocolate. Mix egg yolk

Cut puff pastry into the long stripes, then into small triangles. Place the chocolate on the shortest side and roll it. Then brush with yolk and bake for 10 minutes.


Like us on facebook!

Bon apetit!!


Thanks for all the comments, every word means a lot for us:)

3 komentarze:

Inspirowane Smakiem pisze...

Mniam, uwielbiam takie;)

kuchenny bałagan pisze...

Też takie robię, są pyszne, najlepiej jeszcze lekko ciepłe :)

Antenka pisze...

jakie pyszne maluszki:D!

Prześlij komentarz

Obsługiwane przez usługę Blogger.