Doskonały na upalne dni, lekki i orzeźwiający. Szczypta imbiru dodaje mu wyrazistego smaku i wzmacnia metabolizm.
- 300 ml soku pomarańczowego ( z kartonu lub wyciskanego ze świeżych pomarańczy wraz z miąższem )
- 2 średnie banany
- 6 plastrów ananasa z puszki z całym sokiem.
- Pół łyżeczki imbiru
Wykonanie:
Do blendera wlać sok pomarańczowy, dodać obrane banany i ananasa pokrojonego na cząstki razem z sokiem. Dodać imbir i miksować przez 30 sekund. Podawać w schłodzonych szklankach i plastrem ananasa.
Ilość porcji z przepisu: 3 średniej wielkości szklanki
Wartości odżywcze dla całego przepisu :
~ białko 6,5 g
~ tłuszcze 1,7 g
~ węglowodany 146,5 g
~ błonnik 8,2 g
Kaloryczność całego przepisu : 614 kcal
Jedna szklanka : 204 kcal
Zapraszamy do komentowania :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz