niedziela, 2 września 2012

Muffiny z cukinią i serem żółtym.

Niskokaloryczny dodatek do dania, bardzo smaczny i sycący. 





  • 220 g cukinii
  • 220g marchewki
  • 2 małe jajka
  • pół cebuli
  • 100g żółtego sera
  • 100g bułki tartej
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • dodatkowo masło i bułka tarta do przygotowania formy


Wykonanie:

Wypestkowaną cukinią oraz marchew zetrzeć na grubym tarle wraz z serem żółtym i wsypać do jednej miski. Cebulę drobno posiekać i dodać do warzyw. Na koniec wlać roztrzepane jajka i bułkę tatrą, potem wymieszać wszystkie składniki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę na muffinki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
Ciasto nakładać tak aby wszystkie otwory były wypełnione po brzegi. Piec 15 minut, podawać na ciepło.


Ilość porcji z przepisu: 12 babeczek

Wartości odżywcze dla całego przepisu :

~ białko 53,6 g
~ tłuszcze 39,4 g
~ węglowodany 111,4 g
~ błonnik 18

Kaloryczność całego przepisu : 948 kcal
Jedna porcja : 72 kcal



 

Zapraszamy do komentowania:)

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Obsługiwane przez usługę Blogger.