Niskokaloryczny dodatek do dania, bardzo smaczny i sycący.
- 220 g cukinii
- 220g marchewki
- 2 małe jajka
- pół cebuli
- 100g żółtego sera
- 100g bułki tartej
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- dodatkowo masło i bułka tarta do przygotowania formy
Wykonanie:
Wypestkowaną cukinią oraz marchew zetrzeć na grubym tarle wraz z serem żółtym i wsypać do jednej miski. Cebulę drobno posiekać i dodać do warzyw. Na koniec wlać roztrzepane jajka i bułkę tatrą, potem wymieszać wszystkie składniki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę na muffinki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
Ciasto nakładać tak aby wszystkie otwory były wypełnione po brzegi. Piec 15 minut, podawać na ciepło.
Ilość porcji z przepisu: 12 babeczek
Wartości odżywcze dla całego przepisu :
~ białko 53,6 g
~ tłuszcze 39,4 g
~ węglowodany 111,4 g
~ błonnik 18
Kaloryczność całego przepisu : 948 kcal
Jedna porcja : 72 kcal
Zapraszamy do komentowania:)
0 komentarze:
Prześlij komentarz